Newcomer Retail Award

ABN AMRO Newcomer Retail Award

De genomineerden voor de ‘ABN AMRO Newcomer Retail Award’ 2023-2024 zijn bekend. Deze prijs is één van de vakprijzen van de ‘ABN AMRO Retailer of the Year’ verkiezingen en wordt toegekend aan een veelbelovende nieuwkomer binnen de retail.

De concepten zijn beoordeeld op schaalbaarheid en het innovatieve karakter. Partijen mogen bovendien slechts maximaal drie jaar actief zijn op de Nederlandse markt. Elk jaar nomineert een deskundige jury drie partijen die voldoen aan deze criteria. De jury van dit jaar bestond uit Henk Hofstede (Sector Banker Retail, ABN AMRO), Debbie Klein (Bestuurslid, Stichting Anton Dreesmann), Donovan van Heuven (Hoofdredacteur, MT Sprout), Harry Bijl (INretail), Thomas Bunnik (Eigenaar, Whoppah), Kimberley van der Wal (Eigenaar en winnaar 2022-2023, Drop & Loop) en Frank Quix (Managing Director, Q&A).

CIRCLE CLOSET

CIRCLE CLOSET is hét online platform voor het huren en verhuren van designerkleding. Met de community deel je een eindeloze kledingkast. Op CIRCLE CLOSET kun je een outfit huren van onder andere Yves Saint Laurent en Dries van Noten. Door je kleding te verhuren op het platform verdien je niet alleen geld op de designer parels die verstoffen in je kast, je draagt ook bij aan een circulaire economie.

Foodello

Foodello is dé online supermarkt voor gered eten. We redden voedseloverschotten, met bijvoorbeeld een korte THT-datum of oude verpakking, van de verspilling. Houdbare producten van hoge kwaliteit, die niet in de supermarkt zijn beland, bieden we aan met fikse kortingen. Je kiest zelf welke producten je wilt redden en krijgt ze eenvoudig thuisbezorgd.

Foodello. Boodschappen redden. Geld besparen.

Waterdrop

Waterdrop is een innovatief product dat natuurlijke smaken aan puur water toevoegt om hydratatie te bevorderen. Het is suikervrij en gebruikt de beste fruit- en plantenextracten van over de hele wereld. Het biedt een unieke en boeiende manier om water te transformeren met verschillende smaakopties. Met als ultieme missie: mensen motiveren om meer water te drinken voor een langer, gezonder en duurzamer leven.

De genomineerden hebben allen op hun eigen manier indruk gemaakt op de juryleden. Duurzaamheid lijkt dit jaar extra belangrijk, ondanks dat dit geen criteria is. Alle genomineerden streven naar het hebben van een positieve impact op de wereld.

De winnaar van de ‘ABN AMRO Newcomer Retail Award’ 2023-2024 is bekendgemaakt tijdens de categorie uitreiking van de ‘ABN AMRO Retailer of the Year’ verkiezingen op 21 september 2023. De (video)pitch van Foodello was uiteindelijk doorslaggevend voor het publiek en het vernieuwende foodconcept mocht dan ook de award in ontvangst nemen. Van harte gefeliciteerd!

Winnaars editie 2023-2024
Winnaars editie 2023-2024